2020-10-02 08:00Pressmeddelande

Hernö Gin kan bli historiska och utses till årets ginproducent i världen för tredje gången.

null

Svenska Hernö Gin, världens ledande producent av hantverksmässig gin, har nominerats till International Gin Producer of the Year 2020 av International Wine and Spirits Competition (IWSC). Tävlingen anses vara den mest prestigefulla internationella sprittävlingen i världen och utmärkelsen tilldelas den bästa ginproducenten i världen. Hernö Gin har förärats utmärkelsen två gånger tidigare och det kan nu bli en tredje gång. Resultatet tillkännages den 18 november.

– Det här är nyheter som tar andan ur mig. Jag är förstummad. Aldrig någonsin i mina vildaste drömmar har jag tänkt att vi skulle ha chansen att få denna utmärkelse, utmärkelsen bland alla utmärkelser, en tredje gång, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Möjlighet att toppa en redan oöverträffad prestation.
Hernö Gin är det enda destilleriet i världen som utsetts till International Gin Producer of the Year två gånger (2016 and 2017). Med detta års nominering finns möjligheten att toppa en redan oöverträffad prestation, men inget är givet i sällskap av tre andra mycket värdiga medtävlande.

– Jag är stolt över att vara i gott sällskap av dessa oerhört skickliga destillatörer och destillerier som förser världen med extraordinära ginprodukter, konstaterar Jon.

Följer med spänning prisutdelningen vid publik ceremoni online den 18 november.
Resultatet kommer att tillkännages av IWSC den 18 november under en publik ceremoni som sänds via YouTube Premiere då den årliga bankett som brukar hållas i London inte blir av på grund av den pandemi som pågår i världen. Under kvällen som leds av programledarna och TV-profilerna Joel Harrisson och Joe Fattorini, känd från Channel 4’s Sunday Brunch, kommer 21 utmärkelser att delas ut. Ansvarig för programproduktionen är musikproducenten Matt Longfellow som arbetat med Frank Zappa, The Beatles, Pink Floyd och många andra stora namn. Han utlovar ett program som blir ”sleek and sexy”.

– Vi kommer att hålla en egen liten bankett i destilleriet med medarbetare och inbjudna gäster den kvällen. Bara nomineringen är värd att fira och vinner vi så vill vi glädjas tillsammans. Alla som arbetar på Hernö Gin är en del av framgången, vi skapar Hernö Gin tillsammans och vi kommer att följa prisutdelningen tillsammans via YouTube. Naturligtvis med den klädkod som passar ett tillfälle som detta, säger Jon.

– Att drömma stort är mitt främsta karaktärsdrag och den här nomineringen ger oss en viktig push framåt i riktning mot högt ställda mål för Hernö Gin. Vi leder utvecklingen av hantverksmässig gin i världen och vi vill ta premiumginkulturen in i allas vardagsrum, avslutar Jon.

Vinnare de senaste fem åren:
2016 Hernö Gin Distillery, Sweden
2017 Hernö Gin Distillery, Sweden
2018 The Kyoto Distillery, Japan
2019 Four Pillars Distillery, Australia
2020 Tillkännages den 18 november


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren