2021-04-12 06:32Pressmeddelande

Hernö Gin instiftar Svenska Gin & Tonic-dagen den 20 april.

Den 20 april för tio år sedan fattade Jon Hillgren beslutet att låta drömmen om ett eget gindestilleri bli verklighet. Det var en vårdag i aprilsolen då han satt på förstukvisten till Huset i Dala som han och hans fru just köpt. Visionen stod plötsligt klar: Det här är platsen. Nu är tiden inne. Jag grundar Hernö Gin. Resten är historia och till minnet av den dagen instiftar Hernö Gin Svenska Gin & Tonic-dagen den 20 april.

– Det finns sedan tidigare flera Gin & Tonic-dagar som firas världen över, men vi saknar en svensk temadag för detta. Vi vill samla branschen och landets ginentusiaster kring en gemensam nationell dag och hoppas att många ansluter och är med oss, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Ett incitament att samlas kring intresset för Gin & Tonic, oavsett ginpreferenser.
Svenska Gin & Tonic-dagen instiftas på årsdagen av Hernö Gins grundande, men är tänkt som en temadag för alla som gillar Gin & Tonic.

– Temadagen är oberoende av vilket gin du föredrar. Vi vill samla entusiaster runt intresset för Gin & Tonic i största allmänhet i ett utbyte av tankar, recept, tips och kunskap, poängterar Jon.

– Vi hoppas också att fler svenska ginproducenter vill vara med så vi får en bredd i gemenskapen, tillägger han.

Facebookgrupp öppen för alla som vill vara med.
Facebookgruppen Svenska Gin & Tonic-dagen är öppen för alla som vill ansluta. Målsättningen är att temadagen på lång sikt ska bli väl förankrad på samma sätt som de redan existerande internationella temadagarna.

– Sverige har många fina producenter av hantverksmässigt framställd gin och det tycker vi är värt att fira, säger Jon.

– Vi har ett nätverk av samarbetspartners i drygt trettio länder som vi kommer att bjuda in till att fira Svenska Gin & Tonic-dagen också, så vi får ringar på vattnet på fler marknader, avslutar Jon.

FÖLJ FACEBOOKGRUPPEN


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren