2020-01-30 12:43Pressmeddelande

Hernö Gin i exklusivt samarbete med SAS.

null

Från den 1 mars kommer Hernö Gin att serveras i Business Class på SAS flygningar mellan Skandinavien, Finland eller Europa och Asien samt USA. Den gin som kommer att finnas tillgänglig för resenärerna är destillerad exklusivt för SAS och smaksatt med bergamott och lime utöver de vanliga kryddor och örter som ger Hernö Gin dess unika karaktär.

– Vi utvecklar kontinuerligt sortimentet för att möta våra resenärers högt ställda förväntningar på skandinaviska kvalitetsprodukter ombord. Närproducerade och hållbara råvaror samt lokala mat- och dryckesleverantörer är en självklar del i vårt erbjudande. Därför är vi extra glada att över att introducera Hernö Gin i vårt dryckessortiment i Business Class, bestående av exklusivt utvalda drycker med eller utan alkohol, säger Gustaf Öholm, Head of Onboard Product and Services SAS.

– Vi är mycket glada över avtalet och samarbetet med SAS som resulterat i en gin med unik smaksättning. Med placeringen i Business Class hoppas vi nå upptäcktsresande i en värld av mat och dryck med nya smakupplevelser, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Unik smaksättning med bergamott och lime.

Den för SAS exklusiva utgåvan av Hernö Gin är smaksatt med bergamott och lime och kommer med en fyllig doft av enbär, frisk citron och lime samt en underliggande ton av kanel. Den har en rik textur med kraftfulla mogna enbär, peppar, fyllig blommighet och bergamott. Söt citrusblom tillsammans med kryddighet och skog dröjer sig kvar tillsammans med en viss hetta och pepprighet.

– Bergamott samt lime kompletterar och förhöjer de citrustoner som utmärker Hernö Gin. Det här är en riktigt fräsch smakupplevelse, tillägger Jon.

Samarbete med mervärde för båda parter.

– SAS är en stark aktör som vi är stolta över att samarbeta med och vars resenärer vi hoppas kunna ge ett mervärde i reseupplevelsen, säger Elin Sahlman, försäljningschef på Hernö Gin.

Med närvaro i SAS Business Class räknar Hernö Gin med en ökad efterfrågan i en stark internationell målgrupp.

– Ökad kännedom om Hernö Gin på nya marknader är en effekt som vi tror att vi kommer att kunna se av det här samarbetet från vår sida, avslutar Elin.

Smaknoter:
Doft: Fyllig doft av enbär, en tydlig kryddighet och toner av skog. Frisk citron och lime samt en underliggande ton av kanel.
Smak: Rik textur, pepprigt och blommigt. Kraftfull smak av mogna enbär och fyllig blommighet och bergamot.
Eftersmak: Söt citrusblom tillsammans med kryddighet och skog, enbär som dröjer sig kvar. En viss hetta och pepprighet.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren