2022-12-01 11:00Pressmeddelande

Hernö Gin Hotell blir del av Petter Stordalens Nordic Hotels & Resorts

Hernö Gin Hotell i Härnösand kommer att ingå som medlemshotell i Petter Stordalens hotellgrupp Nordic Hotels & Resorts. Med övertygelsen att det inte finns någon standardgäst, och därför inget standardhotell, samlar Nordic Hotels & Resorts 39 fristående hotell i sin växande portfölj. Hernö Gin Hotell kommer att tillföra gruppen ett nytt unikt koncepthotell med öppning i slutet av 2024.

– Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda våra fantastiska gäster ytterligare en destination och upplevelse. Precis som gänget bakom Hernö Gin så drivs vi av ambitionen att överträffa människors förväntningar. Det här blir ett unikt hotell på en fantastisk plats och jag ser därför fram emot december 2024 då vi välkomnar de första gästerna till hotellet, säger Nordic Hotels & Resorts ägare Petter Stordalen.

Utveckling av internationell toppdestination i Härnösand
Hernö Gin Hotell kommer att uppföras i nio våningar, havsnära beläget på Kanaludden i Härnösand, alldeles vid Södra Sundet som mynnar ut i Bottenhavet. Med 120 rum, flera barer, restaurang samt konferensanläggning med sju lokaler och kapacitet upp till 225 personer kommer hotellet att ha närhet till Härnösands centrum med gångavstånd för gästerna.

– Hernö Gin Hotell kommer att erbjuda boende, konferensmöjligheter och en helhetsupplevelse i nivå med de förväntningar besökare har på ett koncepthotell för världens bästa gin. Vi är stolta över att utvecklingen av en internationell toppdestination i Härnösand sker tillsammans med Nordic Hotels & Resorts, säger Jon Hillgren, vd Hernö Gin Hotell.

Härnösands Simhall och Stillery Spa & Relax intill hotellet kommer att erbjuda avkoppling och bad för alla gäster. Hotellbolaget övertar driften den första januari 2023.

Fristående koncepthotell och en del av Nordic Choice Club
Hotellgruppen Nordic Hotels & Resorts samlar några av Nordens mest uppskattade och prisbelönta hotell som Copperhill Mountain Lodge, Yasuragi, Icehotel, At Six, Hotel Kämp, The Thief och Villa Copenhagen.

– Som fristående medlemshotell kommer Hernö Gin att utveckla sitt eget varumärke och koncept i ett partnerskap med en hotellgrupp som är känd för att leverera extraordinära hotellupplevelser samt överträffa gästernas förväntningar. Detta ligger i linje med vad vi vill åstadkomma och känns helt rätt, avslutar Jon Hillgren.

Hernö Gin Hotell ansluter med medlemskapet till lojalitetsklubben Nordic Choice Club som ger medlemmarna erbjudanden och rabatter på över 200 hotell i Norden.

Om hotellet
Läge: Hernö Gin Hotell byggs havsnära vid Södra Sundet som mynnar ut i Bottenhavet och som via Östra kanalen når Nattviken. Ett centralt beläget hotell med gångavstånd till Härnösands centrum.
Antal våningar: 9.
Antal rum: 120, varav 18 är större rum och sviter.
Faciliteter: Flera barer, restaurang, konferensanläggning med 7 lokaler och kapacitet upp till 225 personer. Relax och bad i intilliggande Härnösands Simhall.
Byggstart: December 2022.
Öppning: December 2024.
Fastighetsägare: Hotell Hernö Gin AB.
Totalentreprenör: J A Skogström AB.
Huvudägare: Hernö Gin, Daniel McCabe, Anders och Jan Erik Skogström.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.

Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren
Maria Åman
Head of Communication
Maria Åman