2020-12-21 07:00Pressmeddelande

Hernö Gin flyttar fram positionen från Europas till världens mest prisbelönta gin.

null

Hernö Gin är världens mest prisbelönta ginvarumärke. Det står klart när samtliga tävlingsresultat för året är klara och summerade.
– Vi har jobbat systematiskt med statistik och uppföljning av de tävlingar där vi medverkat sedan start och vår första Grand Master 2013. Inget annat gindestilleri i världen har vunnit så många av de tyngsta utmärkelserna sedan dess och fram till nu, säger Johan Wester, ansvarig för tävlingar hos Hernö Gin.

När Hernö Gin summerar tävlingsåret 2020 uppgår medaljskörden till 14 guld- och mastermedaljer i fyra internationella sprittävlingar. Därtill har Sveriges första och ledande gindestilleri utsetts både till världens bästa gin i Gin Masters och världens bästa Gin & Tonic i International Wine and Spirits Competition (IWSC).

– Vi registrerar våra tävlingsresultat och jämför med övriga aktörers resultat löpande. Tack vare detta metodiska arbete kan vi konstatera att Hernö Gin nu är världens mest prisbelönta gin, berättar Johan.

Noggrant urval av de mest inflytelserika tävlingarna.
Hernö Gin har sedan start valt att varje år delta i de största och mest prestigefulla tävlingarna i världen för att jämföra sina produkter med andras, bygga varumärke och nå nya marknader.

– De senaste åren har konkurrensen hårdnat i tävlingarna och många nya tävlingar dyker upp. Vi gör varje år ett noggrant urval av vilka tävlingar vi deltar i sett utifrån renommé, omfattning, kompetens hos juryn och vilket inflytande tävlingarna har i branschen, säger Jon Hillgren, grundare och vd, Hernö Gin.

– Jag kan förstå att det blir många tävlingar att hålla koll på och kanske litet förvirrande för läsare och konsumenter. Vi väljer att se till endast de största och mest inflytelserika internationella tävlingarna, redovisade nedan, förklarar Johan.

Summering av årets viktigaste utmärkelser.
International Wine & Spirits Competition, IWSC: Hernö Old Tom Gin utses till världens bästa Gin & Tonic och Hernö Gin är därmed det enda destilleri i tävlingens historia som har förärats titeln två gånger. (Hernö Dry Gin erhöll samma titel 2016). Hernö Gin är också ett av två destillerier i världen som förärats med titeln Gin Producer of the Year i tävlingen tvåfaldigt (2016 och 2017).

Global Gin Masters:Med hela sju Masters slår Hernö Gin rekord i tävlingens historia med det högsta antal Masters som någonsin tilldelats ett destilleri. Hernö Old Tom Gin blir utsedd till bäst gin i alla kategorier, får titeln Taste Master Gin och är därmed bäst i världen enligt Gin Masters. (Hernö Old Tom Gin erhöll samma titel 2016).

San Francisco World Spirits Competition: Hernö Gin föräras med guld för fjärde året i rad i tävlingen.

International Spirits Challenge: För första gången belönas Hernö Gin med ett dubbelguld i tävlingen.

– Hernö Gin har en historia av att vinna tunga utmärkelser internationella sprittävlingar och har fem år i rad utsetts till bäst i världen i minst en tävling. Med årets resultat kan vi konstatera att vi nu har tagit hem toppmedaljen i samtliga tävlingar vi ställt upp i, avslutar Johan.

Utmärkelser 2020*
Gin & Tonic Trophy Hernö Old Tom Gin, IWSC.
Gin & Tonic Gold Hernö Old Tom Gin, IWSC.
Gold Hernö Navy Strength Gin, kategori Gin, IWSC.
Taste Master Hernö Old Tom Gin, kategori Gin, Global Gin Masters.
Master Hernö Old Tom Gin, kategori Old Tom Gin, Global Gin Masters.
Master Hernö Old Tom Gin, kategori Ultra Premium, Global Gin Masters.
Master Hernö Pink BTL Gin, kategori Ultra Premium, Global Gin Masters.
Master Hernö Pink BTL Gin, kategori London Dry, Global Gin Masters.
Master Hernö Juniper Cask Gin, kategori Cask Aged, Global Gin Masters.
Master Hernö Navy Strength Gin, kategori Navy Strength, Global Gin Masters.
Gold Hernö Gin, kategori Gin, Global Gin Masters.
Gold Hernö Sloe Gin, kategori Sloe Gin, Global Gin Masters.
Gold Hernö Gin, kategori Gin, San Francisco World Spirits Competiton.
Double Gold Hernö Gin, category Gin, International Spirits Challenge.

*Utöver listade utmärkelser tillkommer en rad silver- och bronsmedaljer.


Världsmästartitlar varje år sedan 2015
World’s Best Gin & Tonic Gin & Tonic Trophy IWSC, 2020.
World’s Best Gin Taste Master Gin Global Gin Masters, 2020.
World’s Best Matured Gin World Gin Awards, 2019.
World’s Best Gin World Gin Awards, 2018.
World’s Best Old Tom Gin World Gin Awards, 2018.
World’s Best Gin Producer International Gin Producer of the Year, IWSC 2017.
World’s Best Gin World Gin Awards, 2017.
World’s Best Contemporary Gin World Gin Awards, 2017.
World’s Best Gin Taste Master Gin Global Gin Masters, 2016.
World’s Best Gin & Tonic Gin & Tonic Trophy, IWSC, 2016
World’s Best Gin Producer International Gin Producer of the Year, IWSC, 2016.
World’s Best Contemporary Gin Contemporary Gin Trophy, IWSC, 2015.
World’s Best Boutique Distillery Boutique Distiller of the Year, IWSC, 2015.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren