2020-12-07 15:00Pressmeddelande

Hernö Gin får Allt om Vins hederspris för berikande av den svenska dryckeskulturen.

null

När Sveriges största vintidning Allt om Vin korar de bästa i dryckes-Sverige i sexton olika kategorier går hederspriset 2020 till Hernö Gin. Utnämningen belönar och lyfter fram en person eller ett företag som berikar och utvecklar den svenska dryckeskulturen.

– Det känns helt rätt att belöna Hernö Gin, Jon Hillgren och alla hans medarbetare då de verkligen står för allt det jag tycker är viktigt när det gäller hederspriset. Hernö Gin kniper både de internationella priserna och har vunnit konsumenternas hjärtan, säger Ulrika Fürstenhoff, chefredaktör på Allt om Vin.

– Det här är en stor ära och känns superkul. Även om vi fått många priser för våra produkter så är det något extra att bli uppmärksammad på företagsnivå, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Pionjär som banat väg och vinner konsumenternas hjärtan.
I sin motivering lyfter Allt om Vin Hernö Gin som en sann pionjär som banat väg för svensk hantverksgin på den internationella marknaden. Kontinuerlig utveckling, hantverksskicklighet samt förmågan att förmedla visionen om att gin är en upplevelse är också faktorer som bidragit till utnämningen.

– Att Allt om Vin utöver sin motivering väljer att uppmärksamma att Hernö Gin vinner konsumenternas hjärtan känns fantastiskt fint. Priser i all ära, men det är människorna vi har med oss som är det viktiga. Jag vill rikta ett stort tack till alla fantastiska ambassadörer och följare som talar gott om oss och hjälper oss sprida ordet, betonar Jon.

Premiumginkulturen på väg in i svenskarnas vardagsrum.
Hernö Gin är det första renodlade gindestilleriet i Sverige och har sedan starten 2011 utvecklats till världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. I dag har Hernö Gin öppnat dörren för premiumginkulturen som är på väg att nå in i svenskarnas vardagsrum.

– Vi vill förändra konsumtionsmönster och attityder. Drick litet av det som är gott och välj ditt gin med omsorg, brukar jag säga, poängterar Jon.

– Det här fina hederspriset betyder mycket för oss som ett led i det arbetet och hjälper oss att nå fler med budskapet om att det är lika stor skillnad på på gin och gin som det är på olika whiskys, avslutar Jon.

Läs reportaget i Allt om Vin


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren