2020-11-10 11:46Pressmeddelande

Hernö Gin expanderar med etablering i Stockholm och genomför nyemission.

null

Hernö Gin stärker positionen som Sveriges ledande ginproducent och etablerar sig i Stockholm med cocktailbar och provningslokal under våren 2021. Lokalen har också rum för framtida personal som kommer att arbeta med fokus på företagets utlandsmarknader och exportfrågor. I dag öppnar den nyemission som i huvudsak syftar till att finansiera satsningen.

– Med etableringen i Stockholm vill vi öka tillgängligheten och komma närmare såväl svenska som internationella konsumenter som inte har möjlighet att besöka oss i Dala. Härnösand är och förblir vår ”huvudstad”, men med ökad närvaro i Sveriges huvudstad flyttar vi fram positionerna med siktet inställt på fortsatt tillväxt såväl på vår hemmamarknad Sverige som internationellt, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Cocktailbar med provningslokal samt kontor i centralt läge.
– Planerna för Hernö Gins cocktailbar i Stockholm är långt gångna och inom kort kan jag berätta var du kommer att kunna dricka cocktails och prova världens bästa gin i Stockholm. Det aktuella läget är mycket centralt och flödet av människor är stort i kvarteret, det kan jag avslöja redan nu, berättar Jon.

Just nu pågår idé och gestaltning där konceptet Hernö Gin och Dala kommer att prägla besöksupplevelsen. I cocktailbaren kommer besökare att kunna dricka förstklassiga cocktails och prova hela Hernö Gins utbud. Intilliggande provningsrum kommer att erbjuda förbokade sällskap provningar med liknande upplägg som i destilleriet i Dala utanför Härnösand.

– I den långsiktiga satsningen på våra internationella marknader ingår framtida personal som kommer att arbeta med fokus på export med placering i Stockholm. De nya lokalerna kommer även att ge rum för kontor för dessa nyckelpersoner, tillägger Jon.

Nyemission för expansion på fler och större marknader.
I syfte att finansiera investeringen i Stockholm öppnar i dag Hernö Gins nyemission som pågår fram till den 3 december. Teckningskursen är 55 kronor per aktie med en minimumpost om 100 aktier (5 500 kronor) och vid full teckning av 100 000 aktier uppgår emissionsbeloppet till 5 500 000 kronor.

– Vi välkomnar fler aktieägare som vill vara med och satsa i världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin samt dela glädjen i vår fortsatta resa framåt, inbjuder Jon.

Byggnation och drift av koncepthotell i Härnösand
– Jag har också den stora glädjen att berätta att Hernö Gin kommer att bygga och driva ett destinations- och upplevelsehotell i Härnösand. Kommunstyrelsen i Härnösand har i dag beslutat om tecknandet av ett markanvisningsavtal med Hernö Gin, berättar Jon.

Gestaltningen kommer att ske i form av ett koncepthotell som andas varumärket Hernö Gin och satsningen är ett led i den långsiktiga planen att utveckla Härnösand och Höga Kusten till en internationell destination för ginskapande och ginupplevelser.

+ Se bilagd separat pressrelease för mer information om Hernö Gins etablering av hotell i Härnösand.

Emissionsmemorandum bifogas.
Teckna aktier online på www.aktieinvest.se/Hernogin2020


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren