2020-04-21 12:53Pressmeddelande

Hernö Gin belönas med guld i USA för fjärde året i rad.

null

Hernö Dry Gin belönas med guld i The San Francisco World Spirits Competition, en av världens mest prestigefulla och inflytelserika tävlingar i branschen. Juryn bedömer att Hernö Dry Gin sätter standarden för kategorin dry gin och ger den en gyllene topplacering. Det är det fjärde året i rad som Hernö Gin belönas med guld.

– I tider som dessa är det viktigt att hitta saker att glädjas åt. Och beskedet från The San Francisco World Competition ger oss energi att fortsätta skapa världens bästa gin, varje dag. Utmärkelsen är ett bevis på att Hernö Dry Gin håller exceptionellt hög kvalitet och är ett gott hantverk. Att bli belönad med guld fyra år i rad är otroligt hedrande, helt galet faktiskt, säger en jublande glad Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Antalet tävlande i de olika kategorierna uppgick i år till nära tre tusen och The San Francisco World Spirits Competition hölls i San Francisco i USA i mitten av mars. Blindprovningar genomfördes av 47 namnkunniga experter från branschen och tävlingen är den största i sitt slag i USA.

Hernö Gins första och största produkt tar hem guldet till Sverige.

– Att det är just Hernö Dry Gin, som är vår allra första produkt, som i år föräras ett guld i den här fina tävlingen känns litet extra i hjärtat, konstaterar Jon.

– När vi lanserade de allra första flaskorna i december 2012 på tre lokala Systembolag kunde jag inte i min vildaste fantasi tro att vi skulle nå sådana enorma framgångar som vi gjort på så kort tid. I dag är Hernö Dry Gin storsäljaren som finns på hyllan på alla Systembolag i landet och har utsetts till världens bästa gin i de mest prestigefulla tävlingarna i världen, berättar Jon.

Tidigare guld i The San Francisco World Competition har tilldelats Hernö Navy Strength Gin samt Hernö Old Tom Gin vid två tillfällen, senast förra året.

– Och i år är det alltså Hernö Dry Gin som tar hem guldet från USA till Sverige, avslutar Jon.

Mer om Hernö Gin:

https://www.hernogin.com
https://www.systembolaget.se/dryck/sprit/herno-8692702


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren