2022-06-08 09:19Pressmeddelande

Hernö Gin Bar utsedd till bästa nishade bar i Sverige 2022.

Dennis Anklev, Bar Manager och Linus Morgan, Food & Beverage Manager, at Hernö Gin Bar i Stockholm. Posing with Norse Bar Show award ”Specialist Bar of the Year in Sweden” in Oslo on JUne 7, 2022.

Vid en gala kvällen den 7 juni utsågs Hernö Gin Bar till ”Specialist Bar of the Year in Sweden” vid Norse Bar Awards i Oslo. Norse Bar Show är det största bareventet i Norden och arrangeras med målsättningen att inspirera till utveckling genom kunskapsspridning och ett gemensamt arbete för att höja branschstandarden samt konsumentupplevelsen i de nordiska länderna. Linus Morgan, Food & Beverage Manager, och Dennis Anklev, Bar Manager, från Hernö Gin Bar mottog priset på plats i Oslo.

– Det känns fantastiskt roligt att vi blir belönade just för det som är vår grundtanke med Hernö Gin Bar: Att nischa in oss på ett superpremiumgin och att skapa världens bästa gincocktails. Vi vill vara ett nav för ginentusiaster och människor som vill lära sig mer om gin i allmänhet och Hernö Gin i synnerhet. Den här fina utmärkelsen hoppas jag bidrar till att fler hittar till oss för extraordinära smakupplevelser, säger Linus.

Inspirerade att skapa nya smakupplevelser till gästerna.
Norse Bar Show hålls årligen under tre dagar med seminarier, utbildningar, pop-up event, mässor samt speak-easy-liknande möten.

– Vi har deltagit i flera intressanta event och kommer hem fullmatade med massor av inspiration och nya idéer. Vi ser fram emot att få dela dem med våra gäster på Hernö Gin Bar framöver, berättar Dennis.

Sporrar arbetet med att öppna Hernö Gin Bar på fler orter.
Just nu pågår planeringsarbetet för att etablera Hernö Gin Bar på fler orter i Sverige inom de kommande fem åren.

– Jag är så stolt över vår otroligt kunniga och fina personal på Hernö Gin Bar i Stockholm, vars arbete ligger bakom det här fantastiska erkännandet, säger Elin Sahlman, ansvarig för etableringen av Hernö Gin Bar.

– Vi blickar i dagsläget mot Västkusten för nästa etablering och med årets ”Specialist Bar of The Year in Sweden” i bagaget hoppas vi kunna bidra med extraordinära smakupplevelser på nya orter i framtiden, avslöjar Elin avslutningsvis.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren