2021-09-03 07:30Pressmeddelande

Hernö Gin Bar öppnar nästa fredag i Stockholm.

Fredagen den 10 september klockan 17 öppnar Hernö Gin Bar i Stockholm. Drygt två hundra kvadratmeter med cocktailbar och restaurang i gatuplan samt provningslokal en trappa ner välkomnar gäster till ginupplevelser skapade i sann Hernö Gin-anda. Gincocktails i världsklass, en meny bestående av smårätter med norrländsk touch samt trivsam miljö med känslan av Dala, Home of Swedish Gin, utlovas.

Adressen för Hernö Gin Bar är Hornsgatan 1. Läget är centralt mellan Slussen och Mariatorget vid entrén till den stadsdel som är känd för att locka många besökare med mysiga kvarter, skönt häng, trevliga krogar och ett brett utbud av smakupplevelser.

– Läget är perfekt för oss i en av Stockholms vackraste stadsdelar. Det finns många skäl att älska Södermalm och vi hoppas kunna bidra med ännu ett, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Vill att gästerna ska känna sig som hemma hos Hernö Gin.
Ett intensivt arbete har pågått i slutet av sommaren i samarbete med koncept- och inredningsbyrån Spik Studios som haft i uppdrag att inreda och skapa den trivsamma och gemytliga känsla som Hernö Gin vill ska omfamna gästerna.

– Vi vill att Hernö Gin Bar ska ha en hög mysfaktor där våra gäster känner sig som hemma. Nu är vi äntligen där. Färger, textilier, inredning och ja, allt, känns så rätt. Olika typer av miljöer skapar en helhet som andas Hernö Gin, skandinavisk design och har känslan av det lilla extra. En skön, ombonad lounge-feeling med hög trivselfaktor, summerar Elin Sahlman, försäljningsansvarig och projektledare för etableringen av Hernö Gin Bar i Stockholm.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla samarbetspartners som gjort ett fantastiskt jobb och hjälpt oss realisera drömmen om Hernö Gin Bar, tillägger Elin.

Gästen kommer bland annat att mötas av tavelväggar med motiv som sätter känslan av destilleriet, naturen i Höga Kusten och med glimten i ögat etablerar känslan av att hänga med människorna i Dala, Home of Swedish Gin.

Minnesvärda upplevelser i sann Hernö Gin-anda.
Linus Morgan, F&B Manager på Hernö Gin Bar, har uppdraget att skapa minnesvärda upplevelser, ansvara för driften samt vara den kreativa ledaren med fokus på att förmedla känslan av Hernö Gin. Med sig har han ett team som står redo att leverera intryck som består.

– Vi kommer att ge allt för att skapa minnesvärda smakupplevelser, god stämning och en service som bidrar till känslan av att känna sig som hemma hos Hernö Gin. Vi är så redo. Välkommen, hälsar Linus.

På plats fredag och lördag den 10 – 11 september möter du utöver Linus och hans team även flera nyckelpersoner från Hernö Gin.

Tips: Förboka din plats under öppningsdagarna. Intresset för Hernö Gin Bar är stort.
Öppettider och bokning via hernogin.com.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren