2021-02-17 06:00Pressmeddelande

Hernö Gin Bar öppnar nära Slussen i Stockholm under sommaren.

Under sommaren i år öppnar Hernö Gin Bar på Hornsgatan 1 i Stockholm. I ett centralt läge nära Slussen och vid porten till Södermalms utbud av barer och restauranger kommer gäster att kunna prova hela utbudet av Hernö Gin och dricka förstklassiga cocktails. 
– Det blir drygt två hundra kvadratmeter Hernö Gin-känsla i fantastiskt fina lokaler som gjorda för oss och de upplevelser vi vill kunna servera våra gäster, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Lokalen i den Ivar Tengbom-ritade fastigheten från 1913 har marmorgolv, höga valv och stora fönster med utsikt över Slussen. Drygt två hundra kvadratmeter ger rum för en cocktailbar i entréplan där besökare kan avnjuta ett brett utbud av cocktails i en miljö som går i linje med upplevelsen av Hernö Gin samt en kombinerad bar och provningslokal en trappa ner. Här kommer förbokade sällskap att kunna lära sig mer om gin i allmänhet, Hernö Gin i synnerhet och smaka gin under ledning av erfaren provningsledare.

– Området runt Slussen öppnas upp mer och mer tack vare nya spännande verksamheter som öppnar här. Hernö Gin Bar är precis ett sånt koncept vi har letat efter. De kommer tillföra kvarteret och Slussen ytterligare ett välkommet tillskott till folklivet, säger Lars Kinneholm, vd på Slussgården.

Vid porten till Söders utbud av barer och restauranger.
Adressen för Hernö Gin Bar är Hornsgatan 1. Läget är centralt mellan Slussen och Mariatorget vid entrén till den stadsdel som är känd för att locka många besökare med mysiga kvarter, skönt häng, trevliga krogar och ett brett utbud av smakupplevelser.

– Läget är perfekt för oss i en av Stockholms härligaste stadsdelar. Det finns många skäl att älska Södermalm och vi hoppas kunna bidra med ännu ett, säger Jon.

– Här kommer vi att kunna komma närmare konsumenter som inte har möjlighet att besöka vårt destilleri utanför Härnösand i Höga Kusten. Vi öppnar upp för att möta besökare från när och fjärran som vill kunna uppleva Hernö Gin på bästa sätt i Sveriges huvudstad, tillägger Jon.

Öppningen av Hernö Gin Bar är ett inslag i jubileumsåret.
Hernö Gin är Sveriges första gindestilleri, grundat 2011, och firar tio framgångsrika år under hela 2021.

– Det känns alldeles extra roligt att öppningen av Hernö Gin Bar i Sveriges huvudstad blir en av anledningarna att fira under vårt jubileumsår. Vi ses i slutet av sommaren och skålar tillsammans, hälsar Jon avslutningsvis.

Just nu pågår rekrytering av F&B Manager: https://www.bohmans.com/aktuellauppdrag/fb-manager-till-herno-gin-bar-i-stockholm/Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren