2017-12-18 13:46Pressmeddelande

Hernö Gin årets produkt när Nordens bartenders och dryckesexperter får välja.

null

När den nordiska barscenen röstar fram sina favoriter i Bartenders’s Choice Awards står Hernö Gin som vinnare av Årets Produkt 2017. En jury bestående av 129 yrkesaktiva bartendrar och dryckesexperter utser vinnaren bland nominerade från Sverige, Norge, Danmark och Finland. Priset delades ut vid en gala i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm söndagen den 17 december.Bartenders’s Choice Awards verkar för utveckling av den nordiska barscenen med fokus på kvalitetsökning o

När den nordiska barscenen röstar fram sina favoriter i Bartenders’s Choice Awards står Hernö Gin som vinnare av Årets Produkt 2017. En jury bestående av 129 yrkesaktiva bartendrar och dryckesexperter utser vinnaren bland nominerade från Sverige, Norge, Danmark och Finland. Priset delades ut vid en gala i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm söndagen den 17 december.

Bartenders’s Choice Awards verkar för utveckling av den nordiska barscenen med fokus på kvalitetsökning och statuslyft i branschen. Bartenderyrket präglas av gediget hantverk och yrkeskunskap jämförbart med att vara mästerkock och Bartender’s Choice Awards delar årligen ut priser i elva olika kategorier till aktörer som verkar för högsta kvalitet på barscenen.

– Vi är jättestolta över att belönas för Årets Produkt 2017 i ett prestigefullt sammanhang med en mycket kompetent och trovärdig jury som är experter inom området dryck. Att de gillar det vi gör är en kvalitetsstämpel och en stor fjäder i hatten för oss, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Vill bidra till mer högkvalitativ barkultur.

Hernö Gin medverkade aktivt i arrangemanget på Grand Hôtel och hade en cocktailbar med egna produkter och egen personal på plats.

– Hernö Gin vill stärka en kultur jämförbar med fine dining i baren, att dricka litet av det som är gott och låta kvalitet gå före kvantitet. Med ett aktivt deltagande vid Bartenders’s Choice Awards visar vi att det är viktigt för oss att bidra till en kvalitetsökning på den nordiska barscenen, betonar Jon Hillgren.

Hernö Gin är Sveriges första renodlade gindestilleri, grundat 2011. I dag är Hernö Gin Europas mest prisbelönta gin. Ett ekologiskt och hantverksmässigt skapat gin smaksatt med naturliga örter och kryddor. Och med den allra viktigaste ingrediensen: Passion.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren