2023-05-24 06:00Pressmeddelande

Hernö Dry Gin belönas med guld av ginlegender i International Spirits Challenge.

Crafted from natural and carefully selected organic botanicals, Hernö Dry Gin is a round and smooth London dry gin diluted to 40,5% ABV. Hernö Dry Gin is awarded with IWSC World’s best London Dry Gin and World’s best Gin & Tonic but is also v...

International Spirits Challenge, med säte i London, är en av de största internationella sprittävlingarna med deltagare från drygt sjuttio länder. I juryn sitter namnkunniga ginlegender från några av de mest kända gindestillerierna i världen. När dessa personer i år tilldelar Hernö Dry Gin ett guld väger det tungt och vi är mycket glada att kunna berätta att vårt gin är guld värt för dessa smakexperter.

Tredje guldet i tävlingen för Hernö Dry Gin.
– Det är med stor glädje jag konstaterar att det är vårt tredje guld i den här tävlingen, varav ett dubbelguld, och samtliga guld har tilldelats Hernö London Dry Gin, säger Johan Wester, tävlingsansvarig på Hernö Gin.

I juryn för International Spirits Challenge sitter flera stora ginlegender som till exempel Desmond Payne, Master Distiller Emeritus på Beefeater, och Lesley Gracie, Master Distiller på Hendrick’s Gin.

– Vi är smickrade över att några av världens främsta ginexperter verkligen uppskattar just vår klassiska Hernö Dry Gin. Det var med just det ginet Hernö Gins framgångssaga började och vi är så glada att den fortsätter, säger Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin.

Hernö Dry Gins guldsvit i tävlingen:
2023: Guld.
2020: Double Gold.
2017: Gold.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren