2012-01-18 13:11Pressmeddelande

Hernö brenneri ansöker om bygglov för Sveriges första ginbränneri

Vi har i dag skickat in en ansökan om bygglov för Sveriges första renodlade ginbränneri. Hernö brenneri ab kommer att uppföra en ny byggnad avsedd för att skapa ett svenskt ekologiskt gin, Hernö artisan gin, av typen Distilled London Dry Gin.

Bränneriet kommer att etableras i byn Dala utanför Härnösand i Ångermanland och kommer att vara färdigställt sommaren 2012. I bränneriet kommer vår specialdesignade och handslagna kopparpanna, Kierstin, från Tysklands främsta tillverkare av destilleringssutrustning att finnas. Hon rymmer 250 liter och kommer att utgöra stommen i vårt skapande. 

Hernö brenneri har också grundat Ginakademin med syfte att samla ginentusiaster, de som verkligen älskar gin, gindrinkar och ginskapande. Vi vill sprida kunskapen om gin och om de oändliga smakupplevelser som kan uppnås med gin. Ett hantverksmässigt skapas gin. Det kommer att från hösten 2012 vara möjligt att genom Ginakademin på plats i vårt bränneri ta del av vår verksamhet på olika sätt, och redan från maj öppnar vi upp dörrarna för studiebesök.

Vi kommer att vara världens nordligaste ginproducent tillika, till vår kännedom, det enda bränneri/destilleri som drivs med egenproducerad solel. Vi har också planer på att tredubbla redan installerad effekt. Vi är redan i dag den största privata solelanläggningen i Härnösand, kanske i Ångermanland.

Invigning planeras till sensommaren 2012. Följ oss på Facebook för senaste nytt eller via vår hemsida, www.herno.se.


Välkomna att följa med på resan!

Jon Hillgren
VD
Hernö brenneri ab. 


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren