2017-07-26 09:51Pressmeddelande

Grand Slam när Hernö Gin utses till världens bästa London Dry Gin

null

Världens bästa London Dry Gin kommer från Hernö Gin. Det står klart när IWSC tillkännager resultaten för världens mest prestigefulla vin- och sprittävling, International Wine & Spirit Competition. Hernö Gin har därmed vunnit alla de tre tyngsta priserna i ginkategorin inom loppet av tre år.Medaljregnet över Hernö Gin, som fortsätter att kamma hem de stora priserna i världens största tävlingar, intensifieras med London Dry Gin Trophy 2017 i IWSC. Priset är en riktig tungviktare

Världens bästa London Dry Gin kommer från Hernö Gin. Det står klart när IWSC tillkännager resultaten för världens mest prestigefulla vin- och sprittävling, International Wine & Spirit Competition. Hernö Gin har därmed vunnit alla de tre tyngsta priserna i ginkategorin inom loppet av tre år.

Medaljregnet över Hernö Gin, som fortsätter att kamma hem de stora priserna i världens största tävlingar, intensifieras med London Dry Gin Trophy 2017 i IWSC. Priset är en riktig tungviktare som väger tyngre än guld i tävlingen.

”Det är en mycket stor ära för oss. Med London Dry Gin Trophy 2017 gör vi en Grand Slam som summerar tre år av topplaceringar i tävlingens olika kategorier och befäster vår position som världens bästa gin”, säger Jon Hillgren, Master Distiller och grundare av Hernö Gin.

Rosat samarbete

Utöver London Dry Gin Trophy 2017 får Hernö Gin även två guld och drygt tio silver- och bronsplaceringar i tävlingens övriga kategorier med sina övriga produkter. Dessutom har det vinnande bidraget som är en produkt av samarbetet mellan Hernö Gin och That Boutique – Y Gin Company förärats även med ett guld.

”Denna London Dry Gin som skapas i vårt destilleri i Dala har ros som smaksättare i stället för älgört och innehåller en skvätt av vår Juniper Cask. Den säljs i dag endast i England och marknadsförs under namnet Hernö Swedish Rose Gin”, berättar Jon om samarbetet.

Faller experter världen över på läppen

Hernö Gin vann också nyligen en uppsjö av Masters- och guldmedajer i Global Gin Masters samt bästa design i The Drink Business Awards.

”Det är helt galet, så sjukt roligt. Jag känner stor stolthet över att våra produkter faller experter världen över på läppen.

”Vi är inte bara ambassadörer för den goda smaken från Hernö Gin, utan också ett bevis på att det går bygga ett internationellt varumärke med framgång i en liten by på den svenska landsbygden”, tillägger Jon.

Internationellt företagande som fortsätter växa i Höga Kusten

Hernö Gin har sedan starten för fem år sedan etablerat sig som en av de stora inom premiumsegmentet i ginvärlden. Hur lyckas man då med ett framgångsrikt företagande med internationell omfattning i en liten by strax utanför Härnösand i Höga Kusten?

”Det gäller att följa sina drömmar, tro på det man gör och omge sig med människor som har den kompetens och den drivkraft som är förutsättningen för att lyckas. Jag har den stora glädjen”, säger Jon ödmjukt.

Det senaste året har Hernö Gin gått från att vara ett enmansföretag med timanställda efter behov till att vara sju heltidsanställda specialister inom sina respektive kompetenser. Nu senast med en lager- och logistikansvarig som säkerställer trygga leveranser världen över.

Vill förse världen med den goda smaken

I dag exporterar Hernö Gin sina produkter till sjutton länder och når sin trogna hemmamarknad via Systembolaget i hela landet.

”Vi vill förse världen med den goda smaken av ett gin skapat med omsorg om detaljerna och känsla för hantverket. Fler och fler efterfrågar våra produkter, så vi räknar med att fortsätta växa såväl internationellt som här hemma i Sverige”, avslutar Jon.

FAKTARUTA:

Tre år av framgångar i IWSC

2015 Contemporary Gin Trophy, Hernö Juniper Cask Gin.

2016 Gin & Tonic Trophy, Hernö Gin.

2017 London Dry Gin Trophy, Hernö Swedish Rose Gin.

Om Hernö Gin:
Idé och grundandeHernö Gins resa startade 1999 när Jon Hillgren reste till London tillsammans med några vänner för att arbeta som bartenders. Han fick snabbt smak för gin och föll ögonblickligen för drycken. Under åren som följde utvecklades hans passion för gin. Efter flertalet ginprovningar, akademiska studier och studiebesök på gindestillerier världen över grundade Jon 2011 Sveriges första renodlade gindestilleri, Hernö Gin. Vid tidpunkten var detta inte bara Sveriges första gindestilleri, det blev också världens nordligaste. Som ett kvitto på Jons hängivenhet och passion för ginskapande förärades Hernö Gin 2016 till årets ginproducent, i världen.

Hernö Gin Distillery
Hernö Gin är beläget i byn Dala, strax utanför Härnösand i Ångermanland. Området är en del av Höga Kusten och UNESCOs världsarv, ett område fyllt av svensk idyll och vacker natur. Jon har hämtat inspiration sitt svenska ursprung och naturen när han skapar sin ekologiska, hantverksmässiga gin med de allra bästa tänkbara kryddor och örter. Destilleriet följer det svenska arvet och falurött med vita knutar. British Airways flygmagasin Highlife beskriver destilleriet som det bästa i världen att besöka för att provsmaka gin.

Utmärkelser
Hernö Gin är Europas mest prisbelönta gin de senaste fyra åren i rad, sedan starten har destilleriet förärats med fler än 55 internationella master- och guldmedaljer. Destilleriet har förärats med högsta möjliga utmärkelse i inte mindre än sex av världens mest prestigefyllda internationella dryckestävlingar och med på listan finns utmärkelser så som världens bästa gin (WDA, World’s Best Gin 2017), Double Gold 2017 i San Fransisco World Spirits Competitions, världens bästa gin för att skapa en gin & tonic (IWSC, Gin & Tonic Trophy 2016), årets ginproducent i världen (IWSC, Gin Producer of the Year 2016), årets småskaliga destilleri i världen (IWSC Boutique Distiller of the Year 2015) samt trefaldigt belönad med Gin Grand Master och Taste Master Gin (The Global Spirits Masters 2013, 2015, 2016).

Världens bästa barer och bartenders
The World’s Best Bars report 2016 skriver om trender hos världens bästa barer. I en omröstning av fler än 400 professionella bartenders rankas Hernö Gin som en av de mest trendiga spritvarumärkena (alla kategorier) samt topp trendiga gin, i världen.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren