2022-03-16 13:25Pressmeddelande

Fortsatt segertåg i IWSC. Dubbla guld i år igen till Hernö Gin.

Jon Hillgren and Johan Wester, creating world's best gin.

Hernö Gin fortsätter guldsviten i International Wine & Spirits Competition (IWSC) med ett Gold Outstanding för Hernö Navy Strength Gin och ett Gold för Hernö Old Tom Gin. I tävlingen som är den största och mest prestigefulla i branschen belönas Hernö Gin med dubbla guld för andra året i rad. Totalt sett sedan 2013 har det svenska destilleriet hunnit samla elva guld, varav fyra Gold Outstanding, toppat med sju Trophys.

– Att de internationellt välkända experterna som utgör juryn fortsätter att prisa våra produkter är oerhört smickrande. Jag känner mig hedrad och tar emot beskedet om 2022 års två guld med stor glädje, säger Jon Hillgren.

Guld av högsta rang till Hernö Navy Strength Gin för ett komplext gin med starkt uttryck.
Hernö Navy Strength belönas med IWSC Gold Outstanding 2022, som är guld av högsta rang i tävlingen. Juryn lyfter Hernö Navy Strength som ett enastående gin som särskiljer sig och är i en klass för sig. ”Så mycket händer här med en bländande komplexitet och med en unik klarhet i smak”, är en del av juryns motivering. Hernö Navy Strength Gin belönas också för sitt utsökta avslut som varar länge och som med toner av sötma gör ginet mycket drickvänligt enligt juryn.

– En Gold Outstanding kräver att du får minst 98 av 100 möjliga poäng i tävlingen, så jag vill verkligen betona att detta är ett enastående bra resultat, konstaterar Johan Wester, tävlingsansvarig på Hernö Gin.

– Det är också mycket roligt att just Hernö Navy Strength Gin uppmärksammas och belönas med sitt första Gold Outstanding. Den är ett flaggskepp som jag tycker förtjänar att få segla upp i rampljuset för sin fantastiska förmåga att bära smaker som varar länge, tillägger han.

Guld till Hernö Old Tom Gin för ett utsökt gin med naturlig sötma.
Hernö Old Tom Gin som även belönades med guld i fjol upprepar i år framgången med sitt IWSC Gold 2022 och bibehåller positionen tack vare en enastående smakbalans och sin ovanliga, komplexa smakprofil. ”Ett utsökt gin med naturlig sötma, distinkt avslut och komplexitet”, enligt juryns motivering.

– Det här är tredje gången sedan starten som Hernö Old Tom Gin belönas med guld i IWSC, varav ett Gold Outstanding, summerar Johan.

– Det är fantastiskt att se att vi fortsätter att prisas för våra produkter i en tävling som är att jämföra med filmvärldens Oscar. Att vinna en IWSC-utmärkelse är inte enkelt och ändå har vi den stora äran att belönas med minst ett guld i stort sett årligen sedan 2013, konstaterar Jon.

Nästa vecka kommer IWSC att utse vinnaren av tävlingens Trophys och Gin Distiller of the Year kröns senare i år.


IWSC_Dubbelguld

 

 


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren