2017-08-25 08:13Pressmeddelande

Ett sommarminne från Dala på flaska: Hernö High Coast Terroir Gin 2017.

null

Hösten kommer med en exklusiv lansering av Hernö High Coast Terroir Gin 2017. Enbär, Rönnbär, Granskott, Rallarros och Humle är de karaktärsskapande ingredienser som sätter prägel på årets begränsade upplaga av Hernö High Coast Terroir Gin. Allt plockat för hand i den natur som omger Hernö destilleri. Ett sommarminne från Dala på flaska, helt enkelt.Sommaren har bjudit på mycket gråväder. Men det bekommer inte de örter och växter som satt färg på landskapen kring Dala. Inte he

Hösten kommer med en exklusiv lansering av Hernö High Coast Terroir Gin 2017. Enbär, Rönnbär, Granskott, Rallarros och Humle är de karaktärsskapande ingredienser som sätter prägel på årets begränsade upplaga av Hernö High Coast Terroir Gin. Allt plockat för hand i den natur som omger Hernö destilleri. Ett sommarminne från Dala på flaska, helt enkelt.

Sommaren har bjudit på mycket gråväder. Men det bekommer inte de örter och växter som satt färg på landskapen kring Dala. Inte heller har det bekommit Yvonne Hillgren, Master Distiller Jon Hillgrens mamma. Hon har handplockat enbär, rönnbär, granskott, rallarros och humle ur naturens skafferi och valt ut de bästa exemplaren. Ingredienser som vi smaksatt Hernö High Coast Terroir Gin 2017 med.

”Just humlen hittade Yvonne på en ödegård i Billsta nära Dala, där den förvildats och växer ymnigt”, berättar Jon Hillgren, Master Distiller och vd på Hernö Gin.

Exklusiv provsmakning före lanseringen den 1 september.

En begränsad upplaga om 240 flaskor Hernö High Coast Terroir Gin 2017 lanseras på Systembolaget fredag den 1 september och finns i beställningssortimentet. Den som inte kan bärga sig till dess får bege sig till Skuleberget i Höga Kusten lördagen den 26 augusti. Där kommer ginet att finnas för provsmakning i Friluftsbyn under Hernö Gin Cocktail Awards 2017.

Alkoholvolym: Buteljerad vid 44,1%.

Lansering: Totalt 399 flaskor, varav 240 kommer att lanseras på Systembolaget den 1 september.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren