2013-02-19 09:25Pressmeddelande

Det svenska ginundret går på export

Hernö brenneri lanserar inom kort Swedish Excellence på den brittiska marknaden tillsammans med en av Storbritanniens största återförsäljare av spritdrycker, Speciality Drinks Ltd.

Samarbetet kommer som en följd av en mycket lyckad och uppmärksammad resa till London i början av februari där Hernö brenneri bland annat arrangerade en Gin School hos Charlotte’s Bistro, den just nu hetaste mötesplats för ginentusiaster i London.

- Samarbetet med Speciality Drinks ger oss möjligheten att erbjuda vårt gin via Storbritanniens största onlinehandelsplats för spritdrycker, The Whisky Exchange, samt till deras upparbetade kundkrets av restauranger, hotell och barer. Vi har sedan lanseringen i Sverige haft märkt av en alltjämt ökad efterfrågan från utlandet och i synnerhet Storbritannien varför det känns väldigt spännande att lansera det svenska ginundret i detta skede, säger Jon Hillgren grundare och vd.

Swedish Excellence är ett modernt gin med en rund och len smak, tydlig enbärskaraktär, fräsch citruston och en blommighet som passar utmärkt i eget majestät eller som ingrediens i en fräsch drink.

För ytterligare information kontakta:

Jon Hillgren, vd och grundare
0732744493, jon@herno.se

w: www.herno.se

fb: https://www.facebook.com/hernobrenneri

tw: @HernoGin


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren