2017-09-14 10:00Pressmeddelande

Den 1 december finns Hernö Gin på hyllan på alla Systembolag.

null

Från och med den 1 december finns Hernö Gin på hyllan på alla Systembolag i Sverige. Tack vare ökad efterfrågan och försäljning under året står Hernö Gin högt rankade på Systembolaget och går från fysisk närvaro med hyllexponering i varannan butik till att finnas på plats i samtliga butiker.Samtliga Systembolag i hela Sverige kommer från och med den 1 december att ha Hernö Gin på hyllan. Tillgängligheten ökar därmed med hundra procent och når sin fulla potential i Sverige.”Åre

Från och med den 1 december finns Hernö Gin på hyllan på alla Systembolag i Sverige. Tack vare ökad efterfrågan och försäljning under året står Hernö Gin högt rankade på Systembolaget och går från fysisk närvaro med hyllexponering i varannan butik till att finnas på plats i samtliga butiker.

Samtliga Systembolag i hela Sverige kommer från och med den 1 december att ha Hernö Gin på hyllan. Tillgängligheten ökar därmed med hundra procent och når sin fulla potential i Sverige.

”Årets lavinartade försäljningsökning och marknadens stora intresse för våra produkter ligger bakom. Fler och fler vill ha oss och det befäster vår position på Systembolaget.”, förklarar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

En tidig julklapp till alla som uppskattar det vi gör

”Det känns fantastiskt roligt att kunna leverera den här goda nyheten som en tidig julklapp till alla som uppskattar det vi gör. Och vem vet, kanske tomten har fler klappar i säcken…”, avslutar Jon hemlighetsfullt.

Hernö Gin har med andra ord fler goda nyheter på gång. Något vi får anledning att återkomma om.

Vårt gin:
Hernö Gin är ett modernt gin, destillerat med enbär, kassiabark, citronskal, vanlij, korianderfrön, lingon, svartpeppar och älgört. Ingredienserna är ekologiska och omsorgsfullt utvalda för ett gin i världsklass. Framtagningsprocessen är ett hantverk och varje flaska är numrerad. Kopparytan i Kierstin och Marit, våra handslagna kopparpannor, fungerar som katalysatorer för att bland annat frigöra estrar i spriten. Vatten från egen källa tillsätts efter destilleringen. För maximal smak och doft avstår vi från kylfiltrering.

Hernö Gin. Organic. 40,5%.
Hernö Old Tom Gin. Organic. 43%.
Hernö Navy Strength Gin. Organic. 57%.
Hernö Juniper Cask Gin. organic. 47%.

Vår historia:
Hernö gin grundades av Jon Hillgren. Intresset för gin föddes när han arbetade som bartender i London.
Idén att starta Sveriges första gindestilleri blev till verklighet när familjen flyttade in i en 1800-talsgård belägen i byn Dala i Höga Kusten där destilleriet i dag ligger. Jon dricker helst gin ren, eller med is och ett litet stänk tonic.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren