2016-05-31 09:40Pressmeddelande

Birka Cruises satsar på Hernö Gin

När Birka Cruises gör sina tre kryssningar till Höga Kusten i juni så finns Hernö Gin med ombord. Ginet från Härnösand kommer att finnas som rekommenderad fördrink, i cocktailbarerna och dessutom i taxfree-butiken.

– Vi samarbetar gärna med mindre, lokala producenter som passar in i våra koncept och håller hög kvalitet. Därför är vi extra glada över samarbetet med prisbelönta Hernö Gin, säger Sofia Juniwik, upplevelseproducent på Birka Cruises.

Hernö Gin finns även med som utflyktsmål för kryssningspassagerarna. De åker då till destilleriet i byn Dala utanför Härnösand för studiebesök och ginprovning. Utflykterna är i det närmaste fullbokade vid alla tre tillfällen.


– Det är väldigt roligt att Birka Cruises vill samarbeta med oss på det här sättet, säger Jon Hillgren på Hernö Gin. Särskilt kul är det att passagerarna kan köpa Hernö Gin i taxfree-butiken ombord sedan. Den vanligaste frågan vi får vid våra provningar är just om det går att köpa med sig flaskor direkt. Förutom i taxfree-butiken kommer alltså Hernö Gin att finnas i alla barer ombord och som grund i de renommerade fördrinkar som serveras.

– Vi lägger stor vikt vid regionala smakupplevelser och försöker använda råvaror och produkter som förstärker upplevelsen för gästerna, både ombord och i utflyktsprogrammet, säger Sofia Juniwik på Birka Cruises.

För mer info
Jon Hillgren, vd och grundare Hernö Gin, 073-274 44 93
Sofia Juniwik, upplevelseproducent Birka Cruises, 070-848 77 07


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren