2016-07-01 08:22Pressmeddelande

11 nya medaljer till Hernö Gin

Hernö Gin tog elva medaljer av elva möjliga vid årets Global Gin Masters. Precis som i fjol är fyra av medaljerna av högsta valör - Master.

– Jag känner mig både stolt och hedrad över att vi återigen får så många priser, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Hernö Gin har tagit för vana att kamma hem många medaljer vid Global Gin Masters och årets tävling var alltså inget undantag. För fjärde året i rad blev Hernö Gin det mest prisade varumärket. Samtliga elva starter gav Master- eller Guldmedalj, de två högsta valörerna.

Bäst gick det för Hernö Old Tom Gin med två Master och två Guld. De andra två Master-medaljerna gick till Hernö Juniper Cask Gin och Hernö Export Strength Gin.

Global Gin Masters arrangeras av världens största branschmagasin, The Spirits Business, och är den största gintävlingen i Europa. Under tävlingen blindtestas och bedöms de deltagande ginmärkena av experter.

– Att det är en blindtest gör ju inte saken sämre. Då är det ju verkligen innehållet som testas och det är roligt att vi står oss så bra i den hårda konkurrensen, säger Jon Hillgren.

I december delar The Spirits Business ut branschens finaste utmärkelse Grand Gin Master, ett slags hederspris till det varumärke som utmärkt sig mest under Global Gin Masters. Hernö Gin har tagit hem denna åtråvärda utmärkelse två gånger tidigare och med elva nya medaljer i år torde chansen vara god för en tredje triumf.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren