2024-02-12 10:48Nyheter

Svensk superduo startar smakstarkt samarbete

Hernö Gin och Björn Frantzén samarbete.

En av världens bästa restauranger och världens mest prisbelönta gindestilleri hittar du i Sverige. Nu presenterar stjärnkocken Björn Frantzén och Hernö Gin sitt kommande produktsamarbete som ska lanseras 5 mars. 

Två av Sveriges smaksäkraste pionjärer som båda satt Sverige på världskartan inom kategorierna mat och dryck är Björn Frantzén och Jon Hillgren. Björn Frantzén är med sina två trestjärniga restauranger unik både internationellt och på hemmaplan där Restaurang Frantzén är den första och hittills enda restaurangen i Sverige som belönats med tre stjärnor i legendariska Guide Michelin. Jon Hillgren grundade Sveriges första gindestilleri Hernö Gin, som idag är ledande på hemmamarknaden och positionerade som världens mest prisbelönta gindestilleri. 

- Vi har haft ögonen på varandra länge och jag började tidigt använda Hernö gin på mina restauranger. Både vi som personer och våra respektive team delar ambitionen att aldrig vara helt nöjda, vi vill leverera något som är det absolut bästa tänkbara som gästen kan få i respektive kategori. Mat och dryck är en upplevelse och där vi båda vill leverera i världsklass, säger Björn Frantzén. 

Hernö Gin har gjort en rad samarbeten med kända varumärken men detta blir det största sedan start och första som kommer ha ett helt eget gemensamt koncept. 

- Jag har alltid trivts på Björns restauranger och det tror jag att många kan känna igen sig i. Vi har setts genom åren utan att direkt träffas men när samarbetet kom på tal kändes det ändå självklart. Vi har båda samma driv, kärlek för nordiska smaker, syn på råvaror och passion för hantverket. Det här är ett första steg på ett långsiktigt samarbete där vi tillsammans kan hjälpas åt att lyfta den svenska mat- och dryckeskulturen både nationellt- och internationellt ännu mer, säger Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin.  

Vilken den första dryckesprodukten signerad Frantzén och Hernö innebär när två av Sveriges främsta smakprofiler samarbetar får vi veta på lanseringsdagen den 5 mars. 


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Emelie Kjaergaard
Head of Communications
Emelie Kjaergaard