2020-11-27 11:54Nyheter

Säsongens hetaste cocktail: The Negroni Warmer.

null

Patrik Tapper, bartender och kreatör med fäbless för att utmana det konventionella, har nu verkligen gått över gränsen. Idén kan låta som ren galenskap: En blandning mellan Irish Coffee och Negroni. Men resultatet är slående. Tack Patrik för säsongens kanske hetaste drink, The Negroni Warmer.

– Nu när kylan sakta börjar smyga sig på och kanske den mörkaste hösten som infunnit sig i fredstid tagit ett ordentligt grepp, då känns det viktigare än någonsin att ha något värmande i glaset, konstaterar Patrik.

Tar Irish Coffee till en helt ny nivå.

Sedan länge har svenskarnas ohotade älskling på den varma drinkscenen varit Irish Coffee. En fantastisk drink som när den blir komponerad rätt blandar kaffe, whiskey, socker och grädde på ett sätt som får oss att ständigt återkomma till denna klassiker.

Varianter med olika likörer och spritsorter har sett dagens ljus sedan originalet skapades på en flygplats på Irland med irländsk whiskey. Nästan helt uteslutande med kaffe som bas.

– Det är nu dags för en ny skrud där säsongens nya mirakulösa blandning tar ut svängarna nå grönjävligt. Jag har kombinerat värmen och den silkeslena grädden från en ”Irish” med Negroni! Detta ger oss den helt nya och nästan ohemult trendiga, men ändå bekanta, Negroni Warmer, berättar Patrik.

–Jag tänker mig att den har ett spann från familjär till så pass att het att du vågar servera den till en art director på AW på Södermalm, fortsätter han.

Väl balanserad kombination av smaker och temperaturer.

Negroni är världens just nu tveklöst trendigaste drink och består av gin, vermouth och röd bitter som blandas i lika delar över is. Denna klassiker nuddade första gången någonsin Greve Camillo Negronis läppar år 1919 i Florens.

– Negroni Warmer kan låta lika mycket som galenskap för både Bengt i mexitegelvillan i Krylbo och för Martina i sin studiolägenhet med öppen planlösning i Midsommarkransen. Men sanningen är att denna kombinationen av smaker och färger resulterar inte bara i en otroligt vacker drink för ögat att beskåda utan också en fantastisk smakkombination av sött, bittert, kallt, varmt, lent och rivigt, kungör Patrik.

Negroni Warmer, så gör du:

2cl Hernö Old Tom Gin
2cl Antica Formula Vermouth
2cl Carpano Botanic Bitter
2cl vatten
2cl strösocker
Lättvispad grädde
Rivet apelsinskal eller muskot

Blanda Hernö Old Tom Gin, Antica Formula Vermouth, Carpano Botanic Bitter, vatten och strösocker i en kastrull. Värm, häll upp i ett glas. Toppa med lättvispad grädde och rivet apelsinskal eller muskot om du föredrar det. Receptet är för en servering, du ändrar lätt för ökad styrka eller fler serveringar om du vill dela smakupplevelsen med fler.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren