2022-11-29 12:00Nyheter

Nytt samarbete stärker Hernö Gin på den danska marknaden.

Från och med december har Hernö Gin ett nytt samarbete med Conaxess Trade Beverages som kommer att marknadsföra, sälja och distribuera Hernö Gin på den danska marknaden. Målsättningen är stärkt distributionskraft och ökad försäljning på en av Hernö Gins största marknader utanför Sverige.

 – Vi ser mycket fram emot samarbetet med Conaxess som har musklerna att ta nästa steg i Danmark tillsammans med oss, säger Elin Sahlman, försäljningsansvarig, Hernö Gin.

Conaxess Trade Bevarages produktportfölj omfattar flertalet marknadsledande nationella och internationella varumärken inom ramen för vin, sprit och champagne. Fernet Branca, Underberg, Borghetti, De Kuyper, Amarula, Douglas Laing, Brøndums, Piper-Heidsieck and west Cork. är några av dem.

– Vi är jätteglada över att inleda ett långsiktigt samarbete med Hernö Gin från och med den december. Hernö Gin är ett perfekt komplement till befintliga produktportfölj med internationella och lokala varumärken. De närmaste veckorna kommer vi att presentera Hernö Gin för våra försäljningspartners. Vi är väldigt glada och ivriga att komma igång med arbetet. Vi vill också tacka Hernö Gin för förtroendet, säger Jan Rose Pedersen, vd, Conaxess Trade Beverages.

– Conaxess Trade Beverages kommer att stärka vår distributionskraft i Danmark. Med deras starka marknadsposition, breda produktportföj och långa branscherfarenhet räknar vi med att stärka vår position och nå fler på en av våra största marknader utanför Sverige, säger Elin.

 Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren