2022-04-05 06:50Nyheter

Jon Hillgren prisad av Gastronomiska Akademien.

Jon Hillgren Awarded by Gastronomiska Akademien in sweden for contributing to the development of food and beverage in Sweden.

Söndagen den 3 april mottog Jon Hillgren vid en ceremoni i Riddarhussalen i Riddarhuset, Gastronomiska Akademiens diplom 2021. Gastronomiska Akademien har i uppdrag att värna om samt verka för gastronomins utveckling i Sverige och delar årligen ut prestigefulla belöningar för framstående insatser inom området sedan bildandet 1958.

Jon Hillgren tilldelades diplom 2021 med motiveringen ”För att ha skapat Sveriges första renodlade gindestilleri med världens bästa gin”.

– Det känns oerhört hedrande att bli uppmärksammad i ett så fint sammanhang med föregångare som Sigvard Bernadotte, Carl Jan Granqvist och Andreas Sundgren Graniti. Det var också särskilt glädjande att få dela uppmärksamhet med Stellagalan som också belönades med diplom för deras jämställdhetsarbete inom gastronomin, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

– Det är i dag mer än tio år sedan jag grundade Hernö Gin och jag vill rikta ett stort tack till Gastronomiska Akademien som bekräftar att jag med det och med våra produkter bidrar till gastronomins utveckling i Sverige. Det hoppas jag kunna fortsätta att göra och nu tar vi sikte på en ny era för bolaget med en introduktion av aktien på en reglerad marknad inom tre år. Vi går en spännande framtid till mötes, tillägger Jon.

Läs mer om Gastronomiska Akademien.

Läs mer om Hernö Gins pågående nyemission och framtida introduktion av aktien på en reglerad marknad.


Vid prisceremonin utdelades belöningar för framstående matkulturella insatser till:
• Guldmedalj tilldelades Jacob Holmström och Anton Bjuhr, Restaurang Gastrologik.
• Silvermedalj tilldelades Maria Collsiöö, tidskriften Törst.
• Guldpenna tilldelades Gunilla Hultgren Karell, Expressen, Allt om Vin.
• Diplom tilldelades Jon Hillgren, Konstantin Messmer samt Stellagalan.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren