2023-05-23 06:00Nyheter

Hernö Pink BTL Gin vinner världsmästartitel för elegant hantverksgin.

Hernö Pink BTL Gin is an organic London Dry Gin, no additives such as colour, artificial aromas or sugar. Gin shouldn’t be coloured as a marketing gimmick. Hernö Pink BTL Gin is a fruity and floral gin yet juniper predominant. Distilled with ...

ADI International Spirits Competition, med säte i Kalifornien, är världens största tävling som är nishad på hantverksmässigt skapade spritdrycker. De anser att Hernö Pink BTL Gin är världens bästa gin och belönar den med utmärkelsen Best of Class i finalen där den står som vinnare bland 2023 års alla bidrag i tävlingen. Med årets tredje världsmästartitel stärker Hernö Gin sitt varumärke i såväl USA som på den internationella marknaden.

– Det här är en fantastisk möjlighet för oss att nå ökad kännedom på nya marknader med Hernö Pink BTL Gin som är vår tredje största produkt i Sverige. Tänk att det som först var tänkt som en limiterad lansering vid första släppet 2020, i dag vinner internationellt erkännande med en världsmästartitel i en av världens mest välrenommerade tävlingar. Fantastiskt!, jublar Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin.

Årets tredje världsmästartitel för Hernö Gin.
Det här är årets tredje världsmästartitel för Hernö Gin som tidigare i år även vunnit World’s Best Old Tom Gin i World Drink Awards samt World’s Best Gin & Tonic i International Wine and Spirits Competition.

– I processen att nå årets världsmästartitel i ADI International Spirits Competition har Hernö Pink BTL Gin gått vidare i flera delfinaler och vunnit ett dubbelt guld i steg ett, Best of Category i steg två och slutligen utsetts till världsmästare med titeln Best of Class, förklarar Johan.

– Det här är också andra året i rad som Hernö Gin står som världsmästare i just den här tävlingen. I fjol stod vår Hernö Old Tom Gin överst på prispallen och vann Best of Class. Det här är otroligt, på riktigt, tillägger Jon.

Ett klassiskt och elegant gin med fin enbärskaraktär.
– En underbar blommig doftkaraktär. Elegant i sin enkelhet. Utsökt!, så beskriver en av jurymedlemmarna sin upplevelse av Hernö Pink BTL Gin, berättar Johan Wester som är destillatör och tävlingsansvarig på Hernö Gin.

Omdömet från en annan jurymedlem innehåller ord som: Klassisk och mjuk karaktär med fin enbärskaraktär, underbar och en vacker skapelse.

– Man blir rörd. Det vi från början ville uppnå med Hernö Pink BTL Gin var ett utpräglat och äkta London Dry Gin i protest mot Pink Gin-trenden med felaktigt klassificerade produkter som smakar allt annat än gin. Så när en av jurymedlemmarna understryker att det här ginet är exakt vad hen förväntar sig av ett bra gin, då har vi lyckats, avslutar Johan.


Ämnen: Priser

Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren