2023-05-22 11:27Nyheter

Hernö Navy Strength Gin tar hem guld från Kalifornien för sjunde året i rad.

Hernö Navy Strength Gin

The San Francisco World Spirits Competition, med säte i Kalifornien, är en av de största internationella sprittävlingarna med stor dignitet i såväl USA som resten av världen. Hernö Navy Strength Gin belönas med guld i årets tävling och anses därmed sätta standarden för en utmärkt Navy Strength. Ett erkännande som kan vara avgörande för att nå nya marknader i världen.

Obruten guldsvit för Hernö Gin sedan sju år i tävlingen.  
– Det här är verkligen jättehäftigt! Med årets utmärkelse håller vi en sju år lång obruten svit på guldnivå i The San Francisco World Spirits Competition. Sedan 2017 har Hernö Gin vunnit minst ett guld eller dubbelguld varje år och för Hernö Navy Strength Gin är det tredje guldet i tävlingen, summerar Johan Wester, tävlingsansvarig på Hernö Gin. 

Når världens konsumenter och branschrepresentanter från sätet i Kalifornien.
The San Francisco World Spirits Competition, med säte i Kalifornien, är en den mest inflytelserika sprittävlingen i världen och bidrar till att varumärken når ökad kännedom på en internationell marknad. I år deltog 5 500 bidrag.

– Den mycket prestigefulla utmärkelsen är viktig ur aspekten att Hernö Gin får ökad kännedom i USA och i övriga delar av världen. Genom tävlingen har vi nu den stora glädjen att för tredje gången nå såväl bransch som konsument med budskapet att Hernö Navy Strength Gin är guld värd, poängterar Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin.

– Såklart hoppas vi på en ökad nyfikenhet och efterfrågan från såväl befintliga som nya marknader, tillägger han.

Hernö Gins obrutna guldsvit i tävlingen:
2017: Double Gold, Hernö Dry Gin.
2018: Gold, Hernö Navy Strength Gin.
2018: Gold, Hernö Old Tom Gin.
2019: Gold, Hernö Old Tom Gin.
2020: Gold, Hernö Dry Gin.
2021: Double Gold, Hernö Navy Strength Gin.
2021: Gold, Hernö Old Tom Gin.
2022: Gold, Hernö Old Tom Gin.
2023: Gold, Hernö Navy Strength Gin.


Ämnen: Priser

Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren