2019-05-02 11:24Nyheter

Hernö Gin söker försäljnings- och marknadschef.

null

En mycket spännande resa startade när Hernö Gin som Sveriges första renodlade gindestilleri grundades 2011. I dag är vår gin och vårt arbete prisbelönt över hela världen och efterfrågan på våra superpremiumprodukter är stor. Företaget består just nu av nio tillsvidareanställda.

Vi verkar på landsbygden, en mil väster om Härnösand i världsarvet Höga Kusten. Här, i byn Dala, har vi såväl produktion som administration och försäljning. I sommar slår vi upp dörrarna till nya härliga lokaler med nytt besökscenter och inspirerande kontorsmiljö omgiven av äng och skog.

Hållbarhet och samhällsansvar är frågor vi arbetar aktivt med på Hernö Gin, i stort och smått. Vi arbetar strukturerat med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor, för jämställdhet och med respekt för varandras olikheter. Det är viktigt för oss att våra medarbetare har samma syn på allas lika värde och att vi tillsammans vårdar vårt varumärke både under arbetstid och fritid.

Allt pekar på ännu ett magiskt år som uppföljare till ett fantastiskt 2018. Att skapa ett hantverksmässig gin i små batcher och att samtidigt vilja dela världens bästa gin med alla kan bara betyda en sak: vi behöver fler händer. Nu behöver vi din hjälp att erövra världen.

Relevant utbildning och bakgrund
Akademisk utbildning inom försäljning och marknad alternativt motsvarande relevant utbildning eller bakgrund.

Erfarenhet
• 
Flera års erfarenhet av proaktiv försäljning inom B2B nationellt och internationellt.
• Erfarenhet av arbete i företag som expanderar in på nya internationella marknader.
• Erfarenhet av att som ledare coacha, lyfta och motivera medarbetare.
• Flera års erfarenhet av budgetansvar.
• Strategisk och operativ erfarenhet av att bygga varumärke långsiktigt.
• Ett starkt eget driv och ett intresse av att utveckla lönsamma affärer.

Meriterande
• 
Erfarenhet från dryckesbranschen och i synnerhet försäljning av alkoholhaltiga drycker.

Övrigt
• 
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
• B-körkort.

Vi välkomnar dig som vill växa med oss
För att nå uppsatta tillväxtmål förväntas du ta ett helhetsgrepp över marknadsföringen. Allt ifrån det taktiska tillsammans med ledningsgruppen till det strategiska och det operativa. Du ansvarar för att företagets övergripande försäljningsmål bryts ner till konkreta handlingsplaner, för att initiera och genomföra marknads- och försäljningsaktiviteter samt se till att de följs upp. Som stöd för ditt arbete har du utöver vår varumärkesstrategi och våra riktlinjer ett gäng härliga kollegor som du leder och coachar i det dagliga arbetet.

Dina egenskaper
Dina personliga egenskaper är avgörande då du blir ett ansikte utåt som representant för Hernö Gin. Du är social och prestigelös såväl i interna som externa kontakter och bidrar aktivt med konkreta förslag på aktiviteter, förändringar eller upplägg i såväl ledningsgrupp som i ditt team. Du värnar om företagets kultur och långsiktiga kundrelationer. Som person är du självgående och arbetar strukturerat och resultatorienterat.

Fast placering i rörlig vardag 
Vi tänker oss att du är placerad på kontoret i Dala, men i tjänsten ingår resande med uppskattningsvis hundra resdagar per år, inrikes och utomlands. Vi tror att du sporras av att arbeta i ett entreprenörslett företag, i en föränderlig miljö och att du trivs i en resande vardag.

Ett nav för marknaden
Du kommer att arbeta tillsammans med våra prioriterade partners på olika marknader för att säkerställa att vårt varumärke och identitet kommuniceras riktigt och för att maximera försäljningen på respektive marknad. Du kommer att hålla utbildningar och produktgenomgångar. Du förväntas utveckla befintlig och ny affär och i samband med det håller du även koll på våra konkurrenter och analyserar marknaden.

Målsättning
Genom dina färdigheter att arbeta med strategisk försäljning och marknadsföring säkrar du att vi når högre och att medvetenheten om varumärket leder till ökad försäljning både i Sverige och utomlands.

Ansvar
Du kommer att ingå i företagets ledningsgrupp. Du har personal-, budget-, och resultatansvar och rapporterar direkt till VD.

En spännande roll i en intressant bransch
Hernö Gin erbjuder en tjänst i en intressant bransch där du utvecklar företagets försäljningsorganisation. Vi erbjuder stora möjligheter till en spännande roll där du har chansen att bli en nyckelperson i vår framtida tillväxt. Vi ser fram emot att välkomna dig till oss. 

Kontakt
Jon Hillgren, vd. Tfn 073-274 44 93. Epost info@hernogin.com.

Så söker du tjänsten
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev via mail till info@hernogin.com senaste den 26 maj 2019.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren