2024-05-08 13:34Nyheter

Hernö Gin plockar ytterligare 3 guld och tar en världsmästartitel i USA

Hernö Dry Gin, Hernö Old Tom, Hernö Navy Strength winners in ADI.

För fjärde året i rad tar Hernö Gin hem titeln som världens bästa gin på American Distilling Institute’s (ADI) International Spirits Competition i USA. Hernö Dry Gin utsågs till Best International Gin medan både Hernö Navy Strength Gin och Hernö Old Tom Gin utsågs till vinnare i sina respektive kategorier.

- Hernö Dry Gin är vår populäraste produkt och kaptenen i vår laguppställning. Att den står som vinnare bland alla bidrag i tävlingen är jättekul. Att tävla med våra standardprodukter är för oss ett sätt att säkerställa att de håller en kvalitet i världsklass. Hernö Gins ambition har alltid varit att skapa världens bästa gin som går hem hos ginkonsumenten, säger Jon Hillgren, grundare och Master Distiller på Hernö Gin. 

ADI International Spirits Competition, med säte i Kalifornien, är världens största tävling inriktad på hantverksmässigt skapade spritdrycker. Hernö Dry Gin, Hernö Navy Strength Gin och Hernö Old Tom Gin belönades alla med varsitt guld i sina respektive kategorier och utsågs alla tre till vinnare av sin kategori. Efter slutprovningen utsågs slutligen Hernö Dry Gin till Best of Class och därmed vinnare bland alla tävlande gin.

Det här är fjärde året i rad som Hernö Gin står som världsmästare i just den här tävlingen. 2021 och 2022 stod Hernö Old Tom Gin överst på prispallen, i fjol Hernö Pink BTL Gin och i år vann alltså Hernö Dry Gin Best of Class. 

Utmärkelser vid ADI International Spirits Competition 2024: 

Hernö Dry Gin
Gold medal, International Classic Gin
Best of Category, International Classic Gin
Best of Class, International Gin

Hernö Navy Strength Gin
Gold medal, 
International Navy Strength Gin
Best of Category, 
International Navy Strength Gin International Classic Gin, 

Hernö Old Tom Gin
Gold medal, International Old Tom Gin
Best of Category, International Old Tom Gin


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Emelie Kjaergaard
Head of Communications
Emelie Kjaergaard