2023-10-12 09:02Pressmeddelande

Alexander Hederström blir världens första Hernö Gin Hotelldirektör

Alexander Hederström, Hernö Gin HotellAlexander Hederström blir Hernö Gin Hotells hotelldirektör

Hernö Gin Hotell välkomnar Alexander Hederström till rollen som hotelldirektör och ledare av Sveriges nya destination för ginskapande och ginupplevelser.

Det är med stolthet vi kan presentera Alexander Hederström som vår och världens första Hernö Gin Hotelldirektör. Med en hotellkarriär som gått via hotellgiganter som Intercontinental och Hyatt kommer Alexander nu till Härnösand och Höga Kusten. Han kommer med gedigen erfarenhet av hotelldrift från bland andra Signalfabriken och Story Hotel Riddargatan och nu senast Generator Stockholm.

Med Alexander får Hernö Gin Hotell en driven och inspirerande ledare redo att utveckla Höga Kusten till en internationell destination för ginskapande och ginupplevelser och att skapa en av Sveriges främsta hotell- och resortupplevelser i Härnösand.

– Alexander laddar oss med en djuplodande erfarenhet från hotell och besöksnäringen. Kombinerat med vår passion för platsen och Hernö Gin kan vi skapa en unik destination. Jag kan knappt vänta på att skåla in det nya året och få välkomna Alexander till Härnösand för att bygga hotell, team och upplevelser i världsklass, säger Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin.

Laddad för att skapa teamet för Hernö Gin Hotell
Hernö Gin Hotell blir ett koncepthotell för Hernö Gin och ett fristående medlemshotell inom Petter Stordalens Nordic Hotels & Resorts, som samlar några av Nordens mest uppskattade och prisbelönta hotell som Copperhill Mountain Lodge, Yasuragi, Icehotel, At Six, Hotel Kämp, The Thief och Villa Copenhagen. Hernö Gin Hotell kommer att bli ett nav för upplevelser i regionen och ett fullservicehotell för alla.

– Jag är otroligt laddad inför uppgiften att leda Hernö Gin Hotell. En uppgift som till en början kommer att handla om att skapa mitt team och bygga nätverk och relationer för att utveckla ett destinationshotell i nära samspel med besöksnäringen, säger Alexander Hederström.

Hernö Gin Hotell öppnar vintern 2025 på Kanaludden i Härnösand.
Alexander Hederström tillträder sin tjänst den 15 januari 2024.Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren